HerTo tänään

HerTo on perinteinen kaupunginosaurheiluseura, joka on kasvanut yhdessä kaupunginosansa kanssa. Seurassa on tällä hetkellä vilkasta junioritoimintaa, kaksi aikuisten harrastejoukkuetta ja kolme miesten joukkuetta jalkapallossa ja yksi futsalissa. Jalkapallossa miesten edustusjoukkue pelaa 4. divarissa ja naisten nelosdivarissa. Futsalin edustusjoukkue pelaa 3. divisionassa.

HerTon juniorioukkueiden toiminta perustuu ajatukseen hyvän mielen harrastuksesta lähellä kotia. Joukkueiden toiminnassa keskeistä on liikkumisen ja pelaamisen ilo, eikä seuralla ole lapsille lainkaan kilpajoukkueita. Junnujen harjoitukset ovat kerran tai kahdesti viikossa – lisäksi osa joukkueista osallistuu piirisarjaan tai peli-iltoihin. Kesäisin pienimpien pelaajien päätreenipaikka on Herttoniemen urheilukenttä, jonka perustamisessa HerTo oli aikanaan merkittävässä roolissa. Isommat treenaavat lähialueiden tekonurmilla tai nurmilla: Latokartanossa, Laajasalossa, Kulosaaresa, Myllypurossa ja Vuosaaressa. Talvisin harjoitukset pidetään lähikoulujen saleissa ja vanhempien pelaajien joukkueissa myös lämmitetyillä ulkokentillä.

HerTon toimintaa pyörittää iloinen vapaaehtoisten joukko. Seuratoiminnassa pääsee tekemään sitä minkä jo osaa, oppimaan jotain ihan uutta ja osaksi innostunutta joukkoa.